15 Şubat 2012 Çarşamba

YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI


EĞER BİR İNSANI TANIMAK İSTERSEN HAKK'IN VAAT ETTİĞİNE Mİ,HALKIN VAAT ETTİĞİNE Mİ DAHA ÇOK GÜVENDİĞİNE BAK!"

KEREVİZİN KESKİN KOKUSU YÜZÜNDEN YEMEĞİNİ YİYEMİYORUZ.HOŞUMA GİTMİYO AÇIKÇASI.AMA SAĞLIK AÇISINDAN KIŞ MEVSİMİNDE TÜKETMEK İÇİN BU YOLU SEÇİYORUM.DAHA GÜZEL OLUYO.HEM EV AHALİSİNE DE BU ŞEKİLDE YEDİREBİLİYORUM. DİĞER ÇEŞİTLERİM İÇİN SATALAR TIKLAYIN.

MALZEMELER:

1 ADET ORTA BOY KEREVİZ
4 SU BARDAĞI YOĞURT(KEREVİZİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE)
YARIM LİMON
TUZ
3 KAŞIK HERHANGİ SİRKE(MAYONEZİN YERİNE KULLANDIM)

YAPILIŞI:

KEREVİZİ SOYUN RENDELEYECEĞİNİZ SALATA KASESİNİN İÇNE YARIM LİMONU SIKIN KEREVİZİ RENDELERKEN KARARMAMASI İÇİN ARADA Bİ KARIŞTIRIN TUZU EKLEYİN YOĞURDU İLAVE EDİN KARIŞTIRIN.KEREVİZİNİZİN EBATINA GÖRE YOĞURDUNUZU AYARLAYIN.SİRKEYİ (MAYONEZİ) DAMAK TADINIZA GÖRE İLAVE EDİN KARIŞTIRIN.


BEN SİRKEYİ SEVMEMEME RAĞMEN KULLANABİLİYORUM :( BU TÜR SALATALARA.MERAK ETMEYİN ASLA KEREVİZİN ÖNÜNE GEÇMEZ TADINIDA ALMAZSINIZ.AYNI MAYONEZ KATILMIŞ TADI VERİR SALATANIZA.


AFİYET OLSUN...



 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder