8 Şubat 2012 Çarşamba

FELLAH KÖFTESİ

YAPIMINDA OĞLUMUN ÇOK EMEĞİ VAR.HİÇ BIRAKIRMI ANNESİNİ.İLLA MUTFAĞI BİRAZ DAHA KİRLETMESİ GEREK:))

EE ARMUT DİBİNE DÜŞERMİŞ EL BECERİSİ FAZLA ANASI KILIKLININ.

BU YEMEK ADANA YÖRESİNE AİT DİYE BİLİYORUM EĞER YANLIŞ DEĞİLSE.TVDE GÖRMÜŞTÜM,BEĞENEREK YİYORUZ ÇOKDA BASİT.

MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 YUMURTA
5 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ
İSTEĞİNİZE BAĞLI BAHARAT EKLEYEBİLİRSİNİZ HİÇ OLMASADA OLUR

HAŞLAMAK İÇİN:

1 LİTRE SU

SOSU İÇİN:

YETERİ KADAR SIVIYAĞ
1 BAŞ SOĞAN
3 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TATLANDIRMAK İÇİN
KARABİBER.KİMYON,KÖRİ,KEKİK

ÜZERİNE:

YOĞURT

YAPILIŞI:

İNCE BULGURLARIN ŞİŞMESİ İÇİN DERİN BİR KASEYE ALIN VE ÜZERİNİ GEÇİCEK KADAR SICAK SU EKLEYİP AĞZINI KAPATIN.5 DK KADAR HAZIR OLACAKTIR.
ŞİŞMİŞ OLAN BULGURLARI BİR KAÇ DEFA KARIŞTIRIN VE HAVALANDIRIN ÜZERİNE TUZ  VE UN EKLEYİN TEKRAR TEKRAR KARIŞTIRIN,ILIYINCA 1 YUMURTA EKLEYİN VE YOĞURUN 1 KAÇ KEZ ELİNİZLE ÜZERİNE SU SERPİŞTİRİN VE YOĞURUN.ELLERİNİZİ ISLATIP KÜÇÜK KÜÇÜK YUVARLAYIN.
TENCERENİZE SIVIYAĞ KOYUP SOĞANLARINIZI KÜP KÜP DOĞRAYIN VE PEMBELEŞTİRİN.DİĞER YANDANDA BAŞKA TENCEREYE SICAK SU KOYUN KÖFTELERİ HAŞLAMAK İÇİN.
PEMBELEŞMİŞ SOĞANLARIN ÜZERİNE SALÇA VE BAHARATLARINIZI KOYUP KARIŞTIRIN 2-3 DK KAVURUN VE ATEŞİ KISIN.
KAYNAYAN SUYUNUZA KÖFTELERİ KOYUN,HAŞLANAN KÖFTELERİNİZİ SOSUN İÇİNE EKLEYİP KARIŞTIRIN VE YEMEĞİNİZ HAZIR.
DİLERSENİZ YOĞURTLA YADA SADE OLARAK TÜKETİN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder