23 Şubat 2012 Perşembe

KÖRİLİ BULGUR PİLAVI



PEYGAMBERİMİZ(S.A.V.)BUYURDU Kİ;
ZEVCELERİNİZİ DÖVMEYİNİZ!
ONLAR,SİZİN KÖLENİZ DEĞİLDİR.








LAPA KORKUSU OLMADAN YAPILACAK OLAN EN BASİT PİLAV ÇEŞİDİ BULGUR PİLAVI.AKLIMA NE GELİRSE PİRİNÇDE OLSUĞU GİBİ KATIP PİŞİRMEYİ ÇOK SEVERİM.BU PEK ÖZELLİĞİ OLMASADA LEZZETİ YERİNDE OLAN BİR TARİF.

MALZEMELER:
  • 2 SU BARDAĞI BULGUR
  • 3,5 SU BARDAĞI SICAK SU(GÖZ KARARI)
  • 1 BAŞ KURU SOĞAN
  • 2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 1,5 ÇAY KAŞIĞI  TATLI KÖRİ
  • TUZ
  • YETERİ KADAR SIVIYAĞ
HAZIRLANIŞI:
  • SIVIYAĞDA İNCE İNCE VE KÜP KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLARI PEMBELEŞTİRİN,
  • SALÇAYI EKLEYİN ,KAVURUN,
  • ÜZERİNE KÖRİ EKLEYİP KARIŞTIRIN VE YIKANMIŞ BULGURU  EKLEYİN TEKRAR KARIŞTIRIN,
  • SUYUNU EKLEYİN VE YUMUŞAYIP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN,
  • SUYUNU ÇEKTİĞİNDE DİRİ İSE BİRAZ DAHA SU EKLEYİN.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder