GÜVEÇ YEMEKLERİ GENELDE ÇOK LEZZETLİ OLUR.BEN HEP FIRINDA DENERDİM AMA BU SEFER MİLANGAZDA DENEDİM.SIVIYAĞDA SOĞAN PEMBELEŞİRKEN BİLE KOKUSU BİR BAŞKAYDI.ACAYİP LEZZETLİ OLDU.TARİFİM 3-4 KİŞİLİK.
MALZEMELER;
- YARIM PK AKŞAMDAN ISLATILMIŞ KURU FASULYE
- 1 BAŞ KURU SOĞAN
- 1 ÇORBA KASESİ KUŞ BAŞI ET
- 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- YETERİ KADAR SIVIYAĞ
- KİMYON,TUZ
- SICAK SU
- FASULYEYİ 15 DK HAŞLAYIN,
- GÜVECE YETERİ KADAR SIVIYAĞ KOYUN,KUŞBAŞI ETLERİ KAVURUN,
- ETLER BİRAZ PİŞİNCE KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLARI EKLEYİN,PEMBELEŞTİRİN
- ÜZERİNE SALÇA EKLEYİN KİMYON EKEREK KARIŞTIRIN.
- HAŞLANMIŞ FASULYELERİ ÜZERİNE EKLEYİN 1-2 KARIŞTIRIN VE SUYUNU ÇEKİN.ÇOK SU EKLEMEYİN.KAŞIK İÇİNDE ZORLANMADAN DÖNECEK ŞEKİLDE OLMASI KAFİİDİR.
- TUZUNU EKLEYİN VE YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder