27 Şubat 2012 Pazartesi

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE


GÜVEÇ YEMEKLERİ GENELDE ÇOK LEZZETLİ OLUR.BEN HEP FIRINDA DENERDİM AMA BU SEFER MİLANGAZDA DENEDİM.SIVIYAĞDA SOĞAN PEMBELEŞİRKEN BİLE KOKUSU BİR BAŞKAYDI.ACAYİP LEZZETLİ OLDU.TARİFİM 3-4 KİŞİLİK.


MALZEMELER;
  • YARIM PK AKŞAMDAN ISLATILMIŞ KURU FASULYE
  • 1 BAŞ KURU SOĞAN
  • 1 ÇORBA KASESİ KUŞ BAŞI ET
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • YETERİ KADAR SIVIYAĞ
  • KİMYON,TUZ
  • SICAK SU
HAZIRLANIŞI;
  • FASULYEYİ 15 DK HAŞLAYIN,
  • GÜVECE YETERİ KADAR SIVIYAĞ KOYUN,KUŞBAŞI ETLERİ KAVURUN,
  • ETLER BİRAZ PİŞİNCE KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLARI EKLEYİN,PEMBELEŞTİRİN
  • ÜZERİNE SALÇA EKLEYİN KİMYON EKEREK KARIŞTIRIN.
  • HAŞLANMIŞ FASULYELERİ ÜZERİNE EKLEYİN 1-2 KARIŞTIRIN VE SUYUNU ÇEKİN.ÇOK SU EKLEMEYİN.KAŞIK İÇİNDE ZORLANMADAN DÖNECEK ŞEKİLDE OLMASI KAFİİDİR.
  • TUZUNU EKLEYİN VE YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN....

     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder