MALZEMELER:
- YARIM PK MAKARNA
- HAŞLAMAK İÇİN YETERİNCE SICAK SU
- TUZ
- 1 ADET KIRMIZI BİBER
- 1 ADET YEŞİL BİBER
- YARIM SU BARDAĞI BEZELYE
- YARIM SU BARDAĞI KONSERVE MISIR
- 1 TTLI KAŞIĞI KEKİK
- YARIM ÇAY BARDAĞINDAN AZ ZEYTİNYAĞ
HAZIRLANIŞI:
- MAKARNAYI TUZLU SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN,
- PİŞİNCE SÜZÜN BEKLETİN.
- BİBERLERİ YIKAYIN JÜLYEN (İNCE VE UZUN ŞEKİLDE) DOĞRAYIN
- TENCERENİZE ZEYTİNYAĞINI ALIN VE BİBERLERİ SOTELEYİN,
- ÜZERİNE MISIR,BEZELYE BİRÇİMDİKTE TUZ ATIN VE KARIŞTIRIN,
- MAKARNAYI İLAVE EDİN ÜZERİNE KEKİK SERPİŞTİRİN VE HARMANLAYIN.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder