27 Şubat 2012 Pazartesi

MANTAR SOTE



BURDA( BODRUMDA) AĞAÇIK VE YEŞİLİN BOL OLDUĞU YERLERDE MANTARLAR FAZLA FAZLA BULUNUR.HELEDE YAĞMUR SIK SIK YAĞDIYSA SERPİŞTİRİLMİŞ GİBİ TÜRERLER.YERLİ OLANLAR GAYET ANLIYOLAR MANTARDAN BENDE AZ BUÇUK ANLASAMDA KORKUDAN PEK TOPLAMAYA ÇIKAMIYORUM.GENELDE TOPLAYANLARDAN SATIN ALIYORUZ.GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİLER.KÜLTÜR MANTARI(HAZIR PAKETTE SATILAN)YANINDA LAFI BİLE OLMAZ.TABİİ İMKAN YOKSA MAALESEFKİ PK ALIYOR İNSAN.BUDA BOL YAĞMURDAN SONRA TOPLANILMIŞ O GÜZEL MANTARLARDAN BİR YEMEK....

MALZEMELER:
 
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates(buzluktan kullandım)
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Yarım kg mantar

  • HAZIRLANIŞI:
    • Tencereye bir miktar sıvıyağ koyun.
    • Doğranan soğan, biber ve sarımsaklar kavurun.
    •  Malzemeler kavrulunca salça ve pulbiber ekleyin
    •  İnce ince dilimlenmiş mantarlar ekleyip karıştırın
    •  Bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyin .
    • Yemek suyunu çekene kadar pişirin.Dilerseniz hafif suluyken mantarların piştiğinden eminseniz indirebilirsiniz.tercihe kalmış.
    AFİYET OLSUN...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder