13 Şubat 2012 Pazartesi

KAĞIT KEBABI

"ADEMOĞLU!SENİN HAYATIN GÜNLER DEMEKTİR.HER BİR GÜN GEÇİNCE BİR PARÇAN GİDER."
  MALZEMELER:
 
  1.   YARIM KİLO KUŞBAŞI ET
  2. 2 ADET PATATES
  3. 1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
  4. 2 HAVUÇ
  5. 1 SU BARDAĞI BEZELYE
  6. 1,5 TATLI KAŞIĞI KEKİK
  7. YETERİ KADAR TUZ
  8. 100 GR TEREYAĞ
  9. PİŞİRME KAĞIDI VE ALÜMİNYUM FOLYO
    YAPILIŞI:

    PATATES VE HAVUÇLARI SOYUN YIKAYIN. SOĞAN PATATES ,HAVUÇLARI KÜP KÜP DOĞRAYIN.KARIŞTIRMA KABINA ALIN.ÜZERİNE KUŞ BAŞI ETLERİ.BEZELYE ,KEKİK VE TUZU EKLEYİP KARIŞTIRIN.
TEZGAHINIZA ALİMUNYUM FOLYONUZU KÜÇÜK t  ŞEKLİNDE YANLAMASINA VE UZUNLAMASINA SERİN.UZUNLAMASINA OLAN FOLYONUN ÜZERİNE PİŞİRME KAĞIDI AYNI BOYDA SERİN VE KESİN.YANLAMASINA OLAN FOLYONUN ÜZERİNEDE AYNI ŞEKİLDE SERİN FAKAT KOPARTMADAN BEKLETİN.HAZIRLADIĞINIZ T ŞEKLİNDEKİ FOLYO PİŞİRME KAĞIDI İKİLİSİNİN TAM ORTASINA ETLİ KARIŞIMI KOYUN ÜZERİNE TEREYAĞINI BİR KAŞIK YARDIMIYLA PARÇA PARÇA DAĞITIN.
KOPARTMADIĞIMIZ PİŞİRME KAĞIDINI  KOYDUĞUMUZ MALZEMENİN ÜSTÜNDEN GEÇİRİP  SAĞDA VE SOLDA  PAY BIRAKIP KESİN.
HARCIMIZIN AÇIK YERİ KALMAYACAK ŞEKİLDE  DIŞTAN İÇE DOĞRU BÜKEREK KATLAYIN FIRIN TEPSİNİZE ALIN.
200 DERECE FIRINDA 50 DK KADAR  PİŞİRİN.
BENİM FIRINIM TURBO.ÜSTÜ YANMASIN DİYE ORTA KATIN Bİ ALTINA KOYUP 180 DERECEDE 1 SAAT KADAR PİŞİRİYORUM.FIRININIZA GÖRE KENDİNİZ AYARLARSINIZ.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder