18 Şubat 2012 Cumartesi

CEVİZLİ KEK VE PORTAKALLI KURABİYE



         "MESUT KİŞİ,BAŞKALARININ BAŞINA GELENLERDEN İBRET ALANDIR."


SEVGİLİ KOMŞUM MEFARETİN ELİNDEN CEVİZLİ KEK VE PORTAKALLI KURABİYE.


CEVİZLİ KEK İÇİN;

  • 3 YUMURTA
  • 20 KAŞIK UN
  • 18 KAŞIK TOZ ŞEKER
  • 1 PK ERİTİLMİŞ MARGARİN
  • 4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 PK. KABARTMA TOZU
  • 1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ

HAZIRLANIŞI:
  • YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN,
  • YOĞURDU VE ERİTİLMİŞ MARGARİNİ (ILIK OLMALI) EKLEYİP TEKRAR ÇIRPIN,
  • UN,KABARTMA TOZU VE CEVİZ EKLEYİN KARIŞTIRIN,
  • YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜN 180 DERECE FIRINDA KÜRDAN VB. TEMİZ ÇIKANA DEK PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...

PORTAKALLI KURABİYE İÇİN:
  • 1 YUMURTA
  • 1 SU BADAĞI ŞEKER
  • 150 GR YUMUŞAMIŞ MARGARİN
  • 2 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
  • 1 SU BARDAĞI BUĞDAY NİŞASTASI
  • 2 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
  • 1 PK. KABARTMA TOZU

HAZIRLANIŞI:
  • BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURMA KABINA ALIN,
  • YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN VE 0,5 CM (NORMAL KURABİYE KALINLIĞINDA)AÇIN,
  • İSTEDİĞİNİZ KALIBLA ŞEKİLLENDİRİN,
  • 180 DERECEDE 20 DK PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder