TUZLULAR LİSTEMDE FAVORİ TARİFLERİMDEN OLAN BU MAYASIZ PİDEYİ TEREDDÜTSÜZ DENEYEBİLİRSİNİZ.NE VAKİT YAPSAM LEZZETİYLE YİYENLERİ BEREKETİYLE DE BENİ HEP MEMNUN ETMİŞTİR...
KESİNLİKLE SICAK TÜKETMELİSİNİZ.
MALZEMELER;
Hamuru için;
125 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta(Birinin sarısı dışına)
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İç harcı için;
3 patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates
salçası
1 tatlı kaşığı acı biber
salçası
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI;
- Tereyağ, yumurta, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Un ile kabartma tozunu harmanlayın ve eleyerek ekleyin.
- Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
- Patatesleri haşlayıp ezin salçaları zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Patatesi ekleyerek 2 dakika çevirin ve soğumaya bırakın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve unlanmış tezgahta merdane ile açın.
- Patates harcını üzerine yayıp kenarlarını kapatın.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
- Dilerseniz bir kaçının üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz
- Kenarlarına yumurta sarısı sürün
- 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
- sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN..............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder