12 Nisan 2012 Perşembe

KEREVİZ KÖFTESİ



KEREVİZİ GENELLİKLE ÇİĞDEN YOĞURTLAYIP YEMEYİ TERCİH EDERDİM.
BU DA KEREVİZİN KÖFTESİ.BU TARİFDE HİİÇ KEREVİZ YEMEYENLER İÇİN BİREBİR.İÇİNDE KEREVİZ YOK:D.NE KOKUSU NE DE TADI.KEREVİZ YEMEYENLER VE ÇOCUĞUNA YEDİRMEK İÇİN SIKINTI ÇEKENLER İÇİN.DENEYİN KESİNLİKLE.PİŞMAN OLMAZSINIZ.

MALZEMELER;
  • 1 ADET ORTA BOY KEREVİZ
  • 2 ADET PATATES
  • 1 ADET HAVUÇ
  • 1 BAŞ KURU SOĞAN
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • YARIM DEMET DEREOTU
  • 2 DİŞ RENDE SARIMSAK
  • 2 ADET YUMURTA
  • 5-6 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • YARIM PK KABARTMA TOZU
  • TUZ
  • KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
HAZIRLANIŞI;
  • KEREVİZ,PATATES VE HAVUCU SOYUP RENDENİN İRİ GÖZÜNDE RENDELEYİN
  • SOĞANI YEMEKLİK,MAYDANOZ VE DEREOTUNU İNCE KIYIN
  • SARIMSAĞI EKLEYİN BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRMA KABINDA HARMANLAYIN
  • ÜZERİNE YUMURTA,4-5 KAŞIK UN GEREKİRSE 1-2 KAŞIK DAHA,KABARTMA TOZU,TUZ EKLEYİN KARIŞTIRIN
  • SIVIYAĞI KIZDIRIN,YEMEKLİK KAŞIKLA ALARAK KIZARTIN
  • KIZARTIRKEN TAVANIZI SALLAMAMALISINIZ.KÖFTELER DAĞILABİLİR.
  • KAĞIT HAVLU ÜZERİNE ALARAK YAĞLARINI ALIN VE SICAK SERVİS YAPIN
  • YANINA YOĞURT ÇOK YAKIŞIYOR.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder