KEREVİZİ GENELLİKLE ÇİĞDEN YOĞURTLAYIP YEMEYİ TERCİH EDERDİM.
BU DA KEREVİZİN KÖFTESİ.BU TARİFDE HİİÇ KEREVİZ YEMEYENLER İÇİN BİREBİR.İÇİNDE KEREVİZ YOK:D.NE KOKUSU NE DE TADI.KEREVİZ YEMEYENLER VE ÇOCUĞUNA YEDİRMEK İÇİN SIKINTI ÇEKENLER İÇİN.DENEYİN KESİNLİKLE.PİŞMAN OLMAZSINIZ.
MALZEMELER;
- 1 ADET ORTA BOY KEREVİZ
- 2 ADET PATATES
- 1 ADET HAVUÇ
- 1 BAŞ KURU SOĞAN
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- YARIM DEMET DEREOTU
- 2 DİŞ RENDE SARIMSAK
- 2 ADET YUMURTA
- 5-6 ÇORBA KAŞIĞI UN
- YARIM PK KABARTMA TOZU
- TUZ
- KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
- KEREVİZ,PATATES VE HAVUCU SOYUP RENDENİN İRİ GÖZÜNDE RENDELEYİN
- SOĞANI YEMEKLİK,MAYDANOZ VE DEREOTUNU İNCE KIYIN
- SARIMSAĞI EKLEYİN BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRMA KABINDA HARMANLAYIN
- ÜZERİNE YUMURTA,4-5 KAŞIK UN GEREKİRSE 1-2 KAŞIK DAHA,KABARTMA TOZU,TUZ EKLEYİN KARIŞTIRIN
- SIVIYAĞI KIZDIRIN,YEMEKLİK KAŞIKLA ALARAK KIZARTIN
- KIZARTIRKEN TAVANIZI SALLAMAMALISINIZ.KÖFTELER DAĞILABİLİR.
- KAĞIT HAVLU ÜZERİNE ALARAK YAĞLARINI ALIN VE SICAK SERVİS YAPIN
- YANINA YOĞURT ÇOK YAKIŞIYOR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder