27 Mart 2012 Salı

BEYAZ-YEŞİL KEK (ISPANAK SUYUYLA)



ŞU ISPANAKLI KEKİ YAPMAK NASİP OLMAMIŞTI BİR TÜRLÜ.DÜN AKŞAM EŞİM ERTESİ GÜN  ÇALIŞANLARIYLA YEMELERİ İÇİN TEPSİ  KEKİ İSTEYİNCE YAPMAYA KOYULDUM.TAM HAMURUN YARISINI DÖKMÜŞKEN AKLIMA DOLAPTAKİ ISPANAKLAR GELDİ.MEYVE SIKACAĞIM FİLAN YOK NASIL YAPSAM DERKEN AKLIMA RONDOM GELDİ.RONDODO 4-5 KÖKÜ YIKADIKTAN SONRA ÇEKTİM.AVUCUMUN İÇİNDE İKİ ÜÇ TUR SIKTIM YARIM ÇAY BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA ÇIKTI.KALAN YARIMINA DA SU ÇEKTİM ARTIK ISPANAK SUYUM HAZIRDI.GÖNÜL KEKİ TAMAMEN YEŞİL HATTA KOYU YEŞİL YAPMAK İSTERDİ AMA NASİP DEĞİLMİŞ. İLKİ BU ŞEKİLDE NASİPMİŞ.BİR DAHAKİNE İNŞALLAH DOĞAL OLAN BU RENGİ TAMAMEN KOYU YEŞİL OLARAK KALIPTA KEKE DÖNÜŞTÜRMEK.
BENİM FIRINIM BÜYÜK TURBO FIRINLARDAN.ONUN TEPSİSİ İÇİN ÖLÇÜM BİR HAYLİ FAZLA.


MALZEMELER;
BEYAZ KISMI İÇİN;
  • 3 YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURDUN SUYUNU KOYDUM
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 LİMON RENDESİ VE SUYU
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT(BEN TEK KULLANIMLIK PAKETLERDEN KULLANDIM)
  • ALDIĞI KADAR UN(TEPELEME 20 YEMEK KAŞIĞINA YAKIN)


YEŞİL KISMI İÇİN;

  • 2 YUMURTA
  • 1,5 ÇAY BARAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 PK. HAMUR KABARTMA TOZU
  • 1 ÇAY BARDAĞI ISPANAK SUYU
  • 1 LİMON RENDESİ
  • YARIM LİMONUN SUYU
  • ALDIĞI KADAR UN
HAZIRLANIŞI;
  • BEYAZ KISMI İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPIN.
  • KALAN SIVI MALZEMELERİ SIRASIYLA EKLEYEREK KARIŞTIRIN.
  • UNU KONTROLLÜ OLARAK ,KARBONAT VE VANİLYAYLA BERABER ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN.
  • NORMAL KEK HAMURUNDAN BİRAZ KOYU KIVAMLI BİR KEK ELDE EDİN
  • YAĞLANMIŞ VE HAFİF UNLANMIŞ BÜYÜK VE GENİŞ FIRIN TEPSİNİZE DÖKÜN.
  • YEŞİL KISMI İÇİN OLAN MALZEMELERİ DE AYNI ŞEKİLDE ÇIRPIP KARIŞTIRIN
  • BEYAZ HAMURUN ÜZERİNE  BELİRLİ ALIKLARLA DÖKÜN YEMEK KAIĞINI DİBİNE DOĞRU ARALIKLARLA DALDIRARAK ŞEKİLLENDİRİN.
  • 170 DERECEDE İLK 20 DK FIRIN KAPAĞINI HİÇ AÇMADAN İÇİNE SOKTUĞUNUZ KÜRDAN VB.TEMİZ ÇIKANA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN ........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder