15 Şubat 2012 Çarşamba

MISIRLI PİLAV

"KİM NEFSİNİN GEÇİRDİĞİ VAKİTLERE DİKKAT EDER VE ALLAH'IN RAZI OLACAĞI ŞEKİLDE GEÇİRİRSE ALLAH ONUN DİNİNİ VE DÜNYASINI MUHAFAZA EDER"  
 ANA YEMEK OLARAKDA ANNEMİN ELİNDEN  BAYILARAK YEDİĞİM YEMEĞİM....PİRİNÇ PİLAVI. HER TÜRLÜSÜNÜ SEVERİM.OĞLUŞUMDA BANA ÇEKMİŞ.YANINDA YOĞURTLA ÇOK SEVERİZ. TARÇINLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİME DE BAKIP SOFRALARINIZA DEĞİŞİKLİK KATABİLİRSİNİZ. MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 AVUÇ KONSERVE MISIR
3 SU BARDAĞI SICAK SU
YETERİ KADAR TUZ 

YAPILIŞI:

TEFLON TENCERENİZE YAĞLARI VE YIKANMIŞ PİRİNÇLERİNİZİ KOYUN VE ORTA ATEŞTE  PİRİNÇLER BEYAZLAŞANA KADAR KAVURUN.
PİRİNÇLER KAVRULUNCA YIKANMIŞ MISIRLARI EKLEYİN KARIŞTIRIN VE SUYUNU EKLEYİN.TUZUDA İLAVE EDİN,KARIŞTIRIN KISIK ATEŞTE AĞZINI KAPALI PİŞMEYE BIRAKIN.SUYUNU ÇEKİNCE PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİN.BİRAZ DİRİLİK VARSA SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.

AİLE SOFRANIZLA AĞIZ TADIYLA YEMENİZ DİLEĞİYLE


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder