MALZEMELER:
- 1 ADET KURU SOĞAN
- 1 DİŞ SARIMSAK
- KAVURMAK İÇİN SIVIYAĞ
- 1 TÜRK KAHVESİ FİNCANI PİRİNÇ
- 1 TÜRK KAHVE FİNCANI BULGUR
- 1 TÜRK KAHVE FİNCANI MERCİMEK
- 1 SİLME ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
- TUZ,NANE
- 8 BARDAK SU
- SIVIYAĞI TENCERENİZE ALIN,SOĞANI VE SARIMSAĞI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN PEMBELEŞTİRİN,
- SALÇAYI EKLEYİN,KARIŞTIRIN.
- ÜZERİNE BULGUR,PİRİNÇ,MERCİMEĞİ YIKAYIP KOYUN VE KAVURUN
- ÜZERİNE SU VE TUZ EKLEYİN
- BÜTÜN MALZEME AÇILDIĞINDA PİŞMİŞ DEMEKTİR.KONTROL EDİN BLENDRDAN GEÇİRİN EĞER KOYUYSA SU EKLEYİN.
- SON OLARAK NANE ATIN VE KARIŞTIRIN.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder