21 Şubat 2012 Salı

EZOGELİN ÇORBA


MALZEMELER:
  1. 1 ADET KURU SOĞAN
  2. 1 DİŞ SARIMSAK
  3. KAVURMAK İÇİN SIVIYAĞ
  4. 1 TÜRK KAHVESİ FİNCANI PİRİNÇ
  5. 1 TÜRK KAHVE FİNCANI BULGUR
  6. 1 TÜRK KAHVE FİNCANI MERCİMEK
  7. 1 SİLME ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
  8. TUZ,NANE
  9. 8 BARDAK SU
HAZIRLANIŞI:
  1. SIVIYAĞI TENCERENİZE ALIN,SOĞANI VE SARIMSAĞI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN PEMBELEŞTİRİN,
  2. SALÇAYI EKLEYİN,KARIŞTIRIN.
  3. ÜZERİNE BULGUR,PİRİNÇ,MERCİMEĞİ YIKAYIP KOYUN VE KAVURUN
  4. ÜZERİNE SU VE TUZ EKLEYİN
  5. BÜTÜN MALZEME AÇILDIĞINDA PİŞMİŞ DEMEKTİR.KONTROL EDİN BLENDRDAN GEÇİRİN EĞER KOYUYSA SU EKLEYİN.
  6. SON OLARAK NANE ATIN VE KARIŞTIRIN.

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder