29 Şubat 2012 Çarşamba

DAMLA SAKIZLI ETİMEK TATLISI


SÜTLÜ TATLILAR HAFİFTİR İNSAN YİYİNCE Bİ DAHA YİYESİ GELİYOR.EN SON NE ZAMAN YAPMIŞTIM BİLMİYORUM.MİSAFİR GELİCEK DEYİNCE ANNEM AYLAR ÖNCE ALDIĞIM ETİMEK GELDİ AKLIMA.YAPTIM VE TADINA DOYAMADIK.MUHAKKAK DENEYİN ENFES BİR TAT. EĞER EVİNİZDE ETİMEK YOKSA SAKIN DERT ETMEYİN.BUNUN YERİNE TAZE VEYA BAYAT EKMEKLERİNİZİ EKMEK KIZARTMA MAKİNASINDA KIZARTIN ŞERBETLEYİN AYNI İŞLEMİ GÖRÜR.HATTA ONU SADECE ŞERBETLİ YEMEK BİLE BAŞLI BAŞINA BİR TATLI OLUR.
MALZEMELER:
  • 1 PAKET ETİMEK

ŞERBETİ İÇİN:

  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1,5 SU BARDAĞI SU
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU

MUHALLEBİSİ İÇİN:

  • 1 LT SÜT
  • 1 SU BARDAĞI UN
  • 1 PK MARGARİN
  • 6 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 PK DAMLA SAKIZLI VANİLYA
YAPILIŞI:

  • KARE TEPSİNİZE (BORCAM KULLANDIM) ETİMEKLERİNİZİ DİZİN VE KENARA ALIN.
  • ŞERBETİ İÇİN OLAN MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALIN ORTA ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIN.
  • MUHALLEBİ İÇİN OLAN MALZEMELERİ TEZGAHIN ÜZERİNE ÖNCEDEN HAZIRLAYIN
  • .MARGARİNİ GENİŞ BİR TENCEREYE ALIN ORTA DERECELİ ATEŞE KOYUN.
  • MARGARİN TAMAMEN ERİYİNCE UNU KOYUN VE ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRIN YAĞ VE UNU İYİCE YEDİRİNCE SÜTÜ HIZLI BİR ŞEKİLDE İLAVE EDİN SÜREKLİ KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN
  • ATEŞİ YÜKSELTİN.ÜZERİNE ŞEKERİ VE DAMLA SAKIZLI VANİLYAYI İLAVE EDİN
  • .KAYNAMAYA BAŞLICAĞINA YAKIN TOPAK TOPAK GİBİ GÖZÜKEBİLİR SAKIN DERT ETMEYİN KAYNADIKTAN SONRA MALZEME YOĞUNLAŞINCA O GÖRÜNTÜ KAYBOLACAKTIR.
  • ŞERBET İYİCE KAYNADIKTAN SONRA İNDİRMEYE YAKIN LİMONU SIKIN BİRAZ DAHA KAYNATIN VE OCAKTAN ALIN.
  • HAZIRLADIĞINIZ ETİMEKLERİN ÜZERİNE KAŞIKLA YEDİREREK DÖKÜN.5 DK BEKLETİN.
  • MUHALLEBİNİZİ DE ETİMEKLERİN ÜZERİNE YAYIN.VE SOĞUYUNCA AFİYETLE YİYİN.


AFİYET OLSUN...

     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder